Follow by Email


I love quilts, especially antique quilts, either applique or pieced,
and I want to share my journeys in quilting !

But, my "Threads and Treasures" sometimes include embroidery, painting, or spinning wool
and weaving
.

It is great that you are visiting, and I hope you feel at home here.
I would love it if you left a comment.

My website is www.janequilter.uk
Monday, 24 January 2011

House is built...........Huisje is bewoond...!

The third block of Home Sweet Home (from the book by Barb Adams and Alma Allen) is finished. The new inhabitants are in, and very happy. They were less of a nuisance then the previous ones who are still not sure about the dark-blue roof...!
The only slight problem with this block was the join between the strange tree and the branch, but after a bit of fiddling it looks reasonable.

Het Eikenstraat huisje is klaar, en de nieuwe bewoners zitten er in. Ze waren gelukkig niet zo lastig als de vorige, die nog steeds zitten te twijfelen of ze nu werkelijk wel blij zijn met het donkerblauwe dak...!
Het enige probleem met dit blok was de overgang van de rare boomstam in de tak, maar na een beetje gepruts ziet het er wel redelijk uit.

In the meantime I have taken the siggie-quilt out of the linen press, because it is not quilted yet. I have not even done half of it! It would be nice to finish it before the next winter. Another cosy quilt! The fingers in the corners were those of DH and a neighbour - taken in Scotland. they had to stand on the wall, so that it could hang straight!

In de tussentijd heb ik de siggie-quilt weer uit de linnen kast gehaald, want die is nog niet eens voor de helft doorgequilt.  En het zou toch wel leuk zijn om er voor de volgende winter weer een lekker warme quilt bij te hebben. De vingers in de hoeken zijn die van DH en de buurman in Schotland. Ze moesten op de muur staan zodat de top recht kon hangen!
They are all siggies from the Dear Jane Siggie-swap in 2002. We moved to Scotland soon after, and I was far too busy with lambs and calves to do much quilting. Even my Dear Jane progress suffered, until Hetty, my cousin from Holland came, and fired me up again!
Here is another picture of some quilted blocks.

Het zijn allemaal siggies van de Dear Jane Siggie-swap in 2002. Heden, dat is al bijna 9 jaar geleden!! Dus het wordt weleens tijd. Maar ja, wij verhuisden spoedig daarna naar Schotland, en daar was ik veel te druk met lammetjes en kalfjes om veel te quilten. Zelfs mijn Dear Jane moest er onder lijden, totdat Hetty (nichtje uit Holland) een keer kwam en me weer helemaal op gang kreeg.
Hier is nog een foto van sommige blokken die al doorgequilt zijn.


Well, I am going to get together fabrics for my next house-block, 41 Thistle Hill Terrace. That reminds me of our Scottish farm.....

Nu ga ik stofjes bij elkaar zoeken voor het volgende huis, wat me erg doet denken aan onze boerderij in Schotland...

Take care
Jane

20 comments:

quiltlodge gerda said...

Wat nou "het ziet er wel redelijk uit"? Het ziet er geweldig uit. En laat de bewoners van je vorige huisje maar kletsen; ze hebben een fantastisch huis met een prachtig dak.

Inge Slaats said...

Ik ben het helemaal eens met Gerda. Het blok ziet er geweldig uit en ik vind een blauw dak helemaal leuk!
Wat een mooie siggy-quilt ben je aan het doorquilten. Ik heb hier ook nog ongeveer 150 siggies liggen, maar die moeten nog allemaal aan elkaar gezet worden. Ik weet nog steeds hoe ik het zal gaan doen.

Groetjes,
Inge

PS: heb jij zo'n mooi uitzicht vanuit je tuin? Om jaloers op te worden!

Hennie said...

Je blok ziet er super mooi uit ! !
Je siggy quilt lijkt me heerlijk warm, zeker goed om hem komende winter af te hebben dan heb je nog even de tijd. Veel quilt plezier.
Groetjes Hennie.

Margreet said...

Mooi blok heb je er weer bij gemaakt! Tjonge, wat ga jij snel zeg. Ook je Siggy-quilt is een beauty, zelf zet ik een luister-cd op van een boek, kennen ze dat daar bij jullie ook? Het helpt je bij het doorpitten, voor je het weet heb je dan weer een blokje af. Ik ben benieuwd of ze dat bij jullie ook hebben......Groetjes, Margreet

Quiltpassion.blogspot.com said...

De bewoners van de Eikenstraat kunnen heel tevreden zijn, ze hebben een prachtig huisje. En een hele leuke boom. Maar dat blauwe dak van het vorige huis is ook mooi, maar als het niet naar jouw zin is, moet je het veranderen. Je DJ siggyquilt is ook erg mooi, je quilt hem heel mooi door!
Groetjes, Cisca

Shirley said...

Mooi zeg, en met die speelse tak zo over het dak van het huis ook heel romantisch. en je siggiequilt inbeeld, ik vind het mooi, het kleurenspel van de tussenblokjes. Mijn moeder is ook met eentje bezig aan het doorquilten, een joekel voor op hun bed.

marijke said...

Heb al je huisjes opgezocht, wat zijn ze leuk geworden, prachtig! Mijn tweede huisje lag al vanaf april vorig jaar te wachten, had een beetje moeite met de biasbandjes, maar ik heb er weer zin in. En kom zeker vaker langs op je blog om het groeien van je huizen te bewonderen!
Fijne avond, groeten Marijke

Wilma Kuin said...

hahaha.... Hij is prachtig!!! Het blauwe dak is helemaal leuk...
Oh deze heeft inderdaad geen vervelende circels.... ;o)

Guusje, said...

Mooi huis is er weer gebouwd en je gaat ook als een speer. Mooie siggiequilt zie ik ook, mooi quiltwerk maak je daarin.

annemieke said...

Prachtig huisje is het geworden en de drie sterretjes erbij, zo lief.

Anonymous said...

Een mooi huis is het geworden. Ik ben razend nieuwsgierig naar je huis in Schotland.
Wat een enorme quilt is dat, als de vasthouders op de muur moesten gaan staan.
Flink de naald en draad er maar door heen, dan is ie zeker voor de volgende winter af.

katrien said...

Prachtig je siggiequilt.
Leuk huisje.

Teresa Rawson said...

Looking great! This was one of my favorite blocks when I did it. It is a crowded block and I still ended up squeezing in my daughter, flying a kite...

Your fabric choice is so lovely!

In stitches,
Teresa :o)

quilting Jeannet said...

Prachtig je huis joh, ik zal het boek ook weer eens uit de kast halen, en wat lees ik nou? heb je ook nog een huis in Schotland ? boffert!

Dear Jo said...

Je huizen worden prachtig en wie wil er nou geen donkerblauw dak?
Die siggie quilt vind ik ook heel bijzonder. Je hebt er in ieder geval een flink aantal jaren "plezier" van voor hij af is :)))

Sew Create It - Jane said...

Your third house block looks wonderful!

veronique said...

wat ga je snel zeg... je derde huisje is ook al zo mooi... en wat een leuke siggy-quilt !!! heel erg prachtig ook... dus doorpitten maar, zou ik zeggen, lig je lekker warm in je zetel op frisse avonden ;o)

Miranda said...

Wat een schattig huisje Jane! Ooit hoop ik die quilt ook eens te maken...net weer een stukje over mij Phebe neergezet. Hoe gaat het met jou Phebe? Lieve quiltgroetjes uit regenachtig west Brabant

Esse-Riekje said...

Hi Jane , dank je wel voor alle mooie berichtjes die je op mijn blog achterlaat. Tot mijn ontsteltenis had ik jouw blog nog niet opstaan bij mij, dat heb ik nu even veranderd.
Wat een prachtig blog heb je trouwens en met zulke mooie werkjes, schitterend. Vanaf nu volg ik je echt elke dag. En weet je ik ben ook zo dol op Bach, leuk dat we dat zo samen hebben. Liefs, Esse-Riekje

Carin said...

Wat een geweldig huisje weer ! En je siggie quilt is ook weer zo leuk aan het worden !! Succes met je volgende huisje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...